Over mij

                                                            

                                                            Dans is voor mij loslaten

                                                                      want als ik een pas vasthoud,

                                                                                 struikel ik

                                                             dans is besef van ademhalen en ademhalen is leven

                                                                                 oneindig nieuw

                                                                                 onzeker en vrij

                                                                                        zelfs als ik dat besef

                                                                                                             er maar even...               ( T.K )


                                                 


Opleiding en achtergrond

Mijn naam is Galit Tuvya-Jansen en ik ben geboren in 1966. Sinds 2003 woon ik in Meppel. Ik ben dansdocent en cultureel ondernemer. Als kind heb ik gelukkig vrij snel de liefde voor dansen en beweging ontdekt. Vanaf mijn jeugd heb ik moderne en klassieke balletlessen gevolgd. Daarna heb ik deelgenomen aan verschillende dansworkshops en cursussen. Uiteindelijk leidde dit tot een studie Sociaal Theater (Bachelor of Arts) aan de universiteit van Tel Aviv en een Master in Dansbewegingstherapie aan de universiteit van Haifa. In 2010 ben ik begonnen met mijn bedrijf de Hora Dans. In 2015 heb ik de opleiding kindertrainer aan de academie voor mindful teaching te Leusden afgerond.Visie op dansen
Ik weet zeker dat iedereen kan dansen in de brede zin van het woord. Als je maar wilt! Ik wil graag mensen en kinderen in beweging brengen en hen volgen bij de verschillende stappen. Dat kan een eerste onzekere stap zijn. Of juist een stralende glimlach door de vreugde van het zelf ontdekken en het verbonden voelen in het dansen. Het is mijn doel om deelnemers van lessen en workshops open, nieuwsgierig en enthousiast te maken. Om ze mee te nemen in een beleving van emotie en expressie waarbij ze hun eigen mogelijkheden ontdekken en ontwikkelen.

 

Visie op de mindfulness training

Aandacht, betrokkenheid, rust, helderheid; dat is zo schaars in onze wereld. Helaas zie ik dit gemis nog te vaak ook bij de beleveniswereld van kinderen. Omdat ik het ieder kind toewens, vol vertrouwen en balans in het leven te staan, geef ik de mindfulness training. Toen ik zelf de mindfulness training gedaan heb, voelde het als thuis komen. Eindelijk heb ik gevonden waar ik naar zocht. Ik vond er handvaten, ondersteuning en begeleiding die op elk niveau en terrein van mijn leven een plaats hadden. Mindfulness is een methode die de deur openzet voor ruimte, rust en welzijn. Dit wil ik graag doorgeven aan kinderen; onze toekomst, zodat onze wereld nog mooier en waardevoller wordt, zodat we er met bewondering naar kunnen kijken en ervan kunnen genieten.